Over Muziekvereniging St. Hubertus Hegelsom

Wij zijn een levendige muziekvereniging die midden in het dorp staat: trots en enthousiast en met het muzikale en sociale aspect hoog in het vaandel. Bestaande uit een veelzijdig fanfareorkest op 1e divisieniveau, jeugdensemble en een bloeiende jeugdopleiding.


St. HubertusGeschiedenis​

Op 6 februari 1955 werd in Hegelsom een muziekvereniging opgericht. Gestart werd met 23-tal (muzikant-leden) en een voorlopig bestuur van dertien Hegelsomse prominenten onder het voorzitterschap van Pastoor Geusgens. Op dinsdag 8 maart 1955 vond de eerste repetitie plaats o.l.v. Martin Rutten uit Horst in het patronaatsgebouw. Gestart werd er met de oude instrumenten van Fanfare “Eendracht” uit Melderslo, die voor duizend gulden werden overgenomen.

Vanaf de oprichting nam de vereniging deel aan diverse concoursen en toernooien. In een sneltreinvaart, van 1955 -1971 promoveerde de fanfare van de vierde afdeling naar de ere-afdeling. Tevens werden twee provinciale en twee nationale titels behaald. Vooral dirigent Nico van den Kroonenberg uit Arcen drukte een grote stempel op de vele successen in de jaren zeventig en tachtig. Eind jaren tachtig promoveerde de fanfare naar de superieure afdeling, tegenwoordig 1e divisie.

In 2012 werd St. Hubertus onder leiding van Bart Partouns uit Maasbracht Limburgs kampioen in de 2e divisie met 91 punten en lof der jury. Op het concours op 23 oktober 2016 werd deze prestatie zelfs overtroffen door in de 1e divisie het ongelooflijke resultaat van 95,58 punten met lof der jury te behalen. Sinds 2019 staat de fanfare onder leiding van Hub Nickel uit Eygelshoven.