Opleidingen

Ben jij die fantastische drummer, getalenteerde saxofonist of die adembenemende trompettist? Ontdek hoe leuk muziek maken is bij onze muziekvereniging!

  • Wij verzorgen cursussen voor kinderen in de leeftijd vanaf 6 jaar tot en met groep 4 van de basisschool. Dit heet Muziek Op School, ook wel MOS genoemd.

  • Onze Muziekvereniging verzorgt in groep 4 tot en met 7 het Muziekonderwijs binnen de basisschool.  Dit wordt gegeven door ons eigen lid Janneke Saris.  De kinderen krijgen zelfs de kans om kennis te maken met een blaasinstrument of slagwerk. Kinderen kunnen dan echt ervaren hoe het is om te spelen op een blaasinstrument of slagwerk.

  • Ben jij 8 jaar of ouder en wil je graag muziek maken, dan kun je je aanmelden voor de muziekopleiding van onze vereniging.

  • Voor beginners, gevorderden, talenten, voor jong en oud. Van klassiek tot pop, van jazz tot rock. Waar je interesse ook ligt, wat voor aanleg je ook hebt....... bij het Jeugdorkest vind je wat je zoekt


JongtrompetOnze visie

Wij als muziekvereniging willen heel graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jeugd: hen leren eigen grenzen te verleggen, leren verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en een groep, leren kritisch na te denken over zichzelf en anderen, een gevoel van eigenwaarde meegeven.

Het ontdekken van de eigen mogelijkheden, hoe fijn het is om samen muziek te maken en heel veel te leren!

 

Waarom muziekles ook nog goed voor je is?

Vele onderzoeken hebben aangetoond dat muziekles erg goed is voor de mentale ontwikkeling van kinderen. Bekijk de onderstaande poster van de LBM maar eens! 

LBMfactsheet.png