Muziekopleiding (vanaf 8 jaar)

BladmuziekIedereen vanaf 8 jaar kan direct een instrument gaan leren! Via onze vereniging worden instrumentale lessen aangeboden voor instrumenten, die in het fanfareorkest voorkomen. Deze zijn in 3 groepen te verdelen:

  • Koperblaasinstrumenten ( bugel, trompet, hoorn, tuba, bariton, trombone)

  • Houten blaasinstrumenten (saxofoons)

  • Slagwerk (ritmisch en melodisch)

De opleiding voor de bugels en trompetten wordt in eigen beheer verzorgd. De lessen worden gegeven door Anusia Witte. Zij is vakdocent (trompet) en heeft een jarenlange ervaring als klein koperdocent en in het werken met jeugd en jonge kinderen. Ze weet vanuit die betrokkenheid de leerlingen uit te dagen.

De opleiding voor het slagwerk wordt eveneens in eigen beheer verzorgd. De docent Bart Jeuken was voorheen verbonden aan het Kunstencentrum Venray en is nu als zelfstandig vakdocent werkzaam.

Voor de groepen groot koper (trombone, bariton en tuba) en de houten blaasinstrumenten (saxofoon) hebben wij aansluiting gezocht bij het Kunstencentrum Venlo. Ger Reijnders is de vakdocent voor groot koper, Frank Meeuwissen de vakdocent voor saxofoon.

Al onze docenten zijn ervaren in het werken met jeugd en jonge kinderen en zijn zich er van bewust dat een les leuk moet zijn. In de opleiding sluiten zij zoveel mogelijk aan bij de belevingswereld van de kinderen. Denk daarbij aan lesmateriaal met o.a. hedendaagse muziek.  

Wil je meer informatie over de Muziekopleiding?  Klik dan op de onderstaande download!


Heb je interesse of wil je gewoon nog meer weten?

Neem contact met ons op