Fanfare orkest

Profiel

Aantal muzikanten 45
Divisie Eerste
Dirigent Hub Nickel
Repetitie Vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur
Instrumenten Trompet, bugel, saxofoon, hoorn, trombone, slagwerk, bas, bariton

concours2012Lid zijn van onze fanfare betekent wekelijks met een grote groep enthousiastelingen samen muziek maken. Van mooie concertwerken die je meenemen in hun eigen verhaal tot traditionele marsen en pittige rock- en popmuziek, er is voor elk wat wils. Maar ook de 3e helft is belangrijk. Gezellig napraten onder het genot van een drankje en hapje hoort er zeker bij. 

 

Hub Nickel

Foto Hub Nickel

Begonnen bij fanfare Victoria Rimburg, speelt hij sinds zijn zevende levensjaar cornet. Reeds op jonge leeftijd  won hij de in Limburg felbegeerde Mgr. Roncken Troffee, waardoor hij regelmatig opnames maakte voor het muziekprogramma van de KRO “ZIN IN MUZIEK”.

Hij studeerde hoofdvak Trompet aan het Conservatorium te Maastricht, alwaar hij zijn DM-diploma behaalde en later aan het Kon. Conservatorium te Den Haag zijn UM-diploma behaalde met onderscheiding voor muzikaliteit en virtuositeit en was hij o.a. trompettist van het Schleswig Holstein Musik Festival Orchester. 

Tot 1 januari 2016 was hij verbonden als  2de/1. Trompettist van het Limburgs Symphonie Orkest te Maastricht, nu philharmoniezuidnederland. Tevens musiceerde hij vaak in andere orkesten waaronder het Residentie Orkest te Den Haag, Symfonie Orchester Aachen. Door het orkest te verlaten zijn er nu nog meer mogelijkheden om zijn persoonlijke ambities verder uit te breiden.

Naast de optredens als solist in binnen- en buitenland, geeft hij ook workshops voor klein-koper en wordt dit ook vaker gecombineerd. Ensembles in diverse bezettingen zijn een welkome uitdaging. Parallel aan zijn trompetstudie volgde hij hoofdvak HaFa directie en behaalde na het DM-diploma het UM diploma met Johan Willem Friso kapel te Assen.

Op het Internationaal Concours voor blaasorkesten te Praag werd hij winnaar van de dirigentenprijs. Dit met zijn toenmalig Harmonie Orkest “Heer Vooruit”, bij welk hij tot ere dirigent benoemd is. Gedurende zijn loopbaan heeft hij bij verschillende HaFa orkesten de leiding gehad.

Naast het dirigentschap van de Kon. Fanfare Concordia Ulestraten, dirigeert hij ook Harmonie Orkest KNA Belfeld, Fanfare De Echo Hout-Blerick, Fanfare St. Elisabeth Groenstraat en de R.K. Fanfare St. Franciscus Wyck-Maastricht. Verder leidt hij regelmatig gastdirecties bij andere HAFA- en Symfonische orkesten in binnen- en buitenland waaronder De Bläserphilharmonie Achen.

Als jurylid beoordeelt hij regelmatig jonge talenten tijdens concoursen zoals het Prinses Christina Concours, bij Stichting Jong Muziektalent Nederland en Bundes Jugend Musiziert.